Bij vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van kunststof buizen, die in een zogeheten slakkenhuispatroon worden gelegd. Daardoor warmt de vloer gelijkmatig op. Het resultaat: een zeer aangename temperatuur.

De vloerverwarming wordt aangesloten op de (bestaande) cv-installatie. Via een zogeheten verdeler wordt het systeem opgewarmd tot maximaal 55° Celsius. Daarmee behoort vloerverwarming tot de categorie lage temperatuurverwarming (LTV) en dat merkt u in uw portemonnee.

U kunt vloerverwarming op twee manieren toepassen: als hoofd- of bijverwarming:

Hoofdverwarming
Bij hoofdverwarming wordt de gehele ruimte verwarmd via vloerverwarming. Radiatoren of andere verwarmingselementen zijn dus overbodig.

Bijverwarming
U kunt vloerverwarming ook gebruiken als aanvulling op de centrale verwarming. In dat geval spreken we van bijverwarming. De vloerverwarming zorgt voor een behaaglijke vloertemperatuur, de radiatoren doen de rest. Hierdoor neemt het comfort aanzienlijk toe.


METHODEN

Afhankelijk van uw eigen situatie kan men gebruik maken van een
Inslijptechniek of het traditionele binden op staalmatten:

Inslijpen
Een speciale inslijpmachine slijpt geheel stofvrij een slakkenhuispatroon in de afwerkvloer. In die sleuven plaatst men vervolgens de verwarmingsbuizen. Deze methode biedt als voordelen:

     *   geen hak- en breekwerk in uw bestaande vloer
     *   binnen 1 dag geïnstalleerd (incl. aansluiting op de cv-installatie)
     *   geen verhoging van de bestaande vloer

Bij deze methode liggen de verwarmingsbuizen pal onder de afwerkvloer. Daardoor warmt de ruimte sneller op en is de temperatuur snel regelbaar.

Traditioneel binden
Bij de "traditionele" methode worden de verwarmingsbuizen aan gegalvaniseerde netten bevestigd. Deze bevestigingsmethode wordt vooral bij nieuwbouwprojecten en renovatie toegepast.

Copyright © 2010-2024 | Realisatie door ML Computers